Η Σειρά 8 επιστρέφει μετά από σχεδόν δύο δεκαετίες για να αντιμετωπίσει την Mercedes S-Coupe – Ένα χρόνο αργότερα θα ακολουθήσει και ανοιχτή έκδοση…

Αν και η προγραμματισμένη παρουσίασή της είναι για αύριο στο Concorso d’Eleganza Villa d’Este, πριν λίγες ώρες διέρρευσαν στο διαδίκτυο οι πρώτες φωτογραφίες της BMW 8 Concept. Πρόκειται για μια πρώτη ματιά στο μοντέλο που θα ξαναφέρει στην γκάμα της εταιρίας την ένδειξη «8» μετά από σχεδόν 19 χρόνια, με την έκδοση παραγωγής να παρουσιάζεται μέσα στο 2018 και ένα χρόνο αργότερα να ακολουθεί και ανοιχτή έκδοση.

Από τις πρώτες αυτές εικόνες βλέπουμε ένα εντυπωσιακό κουπέ, με τις κλασικές αναλογίες της BMW και το μεγάλο, μακρύ καπό. Αυτό που σίγουρα θα συζητηθεί πολύ είναι η μάσκα και οι έντονες γραμμές που καταλήγουν στην γρίλια και τις εισαγωγές αέρα, καθώς και τα ιδιαίτερα και πολύ μοντέρνα φωτιστικά σώματα εμπρός.

Οι γραμμές από το πλάι είναι εξίσου δυναμικές, με το έντονα επικλινές παρμπρίζ και την οροφή να καταλήγει ομαλά στο πίσω μέρος. Το πίσω μέρος είναι ίσως το πιο εντυπωσιακό και καλαίσθητο κομμάτι του αυτοκινήτου, με πολύ μοντέρνα φωτιστικά σώματα και πολλά αεροδυναμικά βοηθήματα.

Προς το παρόν δεν υπάρχουν πληροφορίες για τα μηχανικά μέρη που θα εξοπλίσουν το μοντέλο όταν θα βγει στην παραγωγή μέσα στο 2018, αν και απ’ ότι όλα δείχνουν θα πρόκειται για ένα καθαρόαιμο σπορ μοντέλο με υψηλές δόσεις πολυτέλειας και τιμή που μάλλον θα είναι πάνω και από την σειρά 7. Το σίγουρο είναι ότι θα βασίζεται στο δάπεδο CLAR της σειράς 7 και θα εφοδιάζεται με τα κορυφαία μοτέρ της εταιρίας, ενώ δεν αποκλείεται να υπάρξει και έκδοση M8.

πηγή: caroto