Με κάθε επισημότητα πραγματοποιήθηκε η επίσημη παρουσίαση του Model 3 στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, φέρνοντας στο φως της δημοσιότητας άγνωστες μέχρι σήμερα πληροφορίες για το πιο προσιτό μοντέλο στην γκάμα της Tesla.

Κατά αρχάς επιβεβαιώθηκε η τιμή των 35.000 ευρώ για τη «βασική» έκδοση του αυτοκινήτου, η οποία θα διαθέτει αυτονομία 220 μιλίων (354 χιλιομέτρων), καθώς και την ικανότητα να επιταχύνει από στάση στα 100 χλμ./ώρα σε σχεδόν 6 δευτερόλεπτα.

Καταβάλλοντας 44.000 δολάρια θα μπορεί κανείς να αποκτήσει την έκδοση με αυτονομία 310 μιλίων (σχεδόν 500 χιλιομέτρων) η οποία μάλιστα θα είναι ταχύτερη, ολοκληρώνοντας τη διαδικασία του «0-100» σε λιγότερα από 5,5 δευτερόλεπτα.

Εντύπωση, ωστόσο, προκαλεί και ο εξοπλισμός με τον οποίο θα διατίθεται το Model 3. H έγχρωμη οθόνη αφής των 15 ιτσών, ο διζωνικός κλιματισμός, το ενσωματωμένο σύστημα πλοήγησης και οι οκτώ συνολικά κάμερες των προηγμένων συστημάτων ενεργητικής ασφαλείας είναι μερικά μόνο από τα εξοπλιστικά χαρακτηριστικά που θα συνοδεύουν κάθε έκδοση του αυτοκινήτου.

Στον προαιρετικό εξοπλισμό ξεχωρίζει το σύστημα ημι-αυτόνομης οδήγησης AutoPilot το οποίο κοστίζει 5.000 δολάρια, ενώ διαθέσιμο θα είναι και ένα σύστημα πλήρως αυτόνομης οδήγησης με το επιπλέον κόστος των 3.000 ευρώ. Οι πρώτες παραδόσεις του αυτοκινήτου έχουν ήδη ξεκινήσει, ωστόσο, θα χρειαστεί να φτάσουμε ως και τον Δεκέμβριο ώστε ο ρυθμός παραγωγής του αυτοκινήτου να φτάσει στα επιθυμητά επίπεδα.