Πολύ κοντά στην τελική μορφή του βρίσκεται το νέο hypercar της Aston Martin, το οποίο δείχνει να πως θα μεταφέρει ως τη γραμμή παραγωγής τα φουτουριστικά στοιχεία του σχεδιασμού του.

Σύμφωνα με τη βρετανική φίρμα το 95% των σχεδιαστικών χαρακτηριστικών της σημερινής εκδοχή του αυτοκινήτου πρόκειται να διατηρηθεί.

Πέρα από το αεροδυναμικό σχήμα, το οποίο παραπέμπει περισσότερο σε πρωτότυπο του Le Mans και λιγότερο σε ένα «road legal» τετράτροχο, η Aston Martin Valkyrie ξεχωρίζει και για το ιδιαίτερα χαμηλό βάρος της.

Χάρη λοιπόν στην εκτεταμένη χρήση των συνθετικών υλικών, το συνολικό βάρος του βρετανικού hypercar δεν υπερβαίνει κατά πολύ τα 1.000 κιλά.

Τετραψήφιο, ωστόσο, θα είναι και το νούμερο της μέγιστης ισχύος, χωρίς να έχει προσδιοριστεί ακόμα αν το κινητήριο σύνολο θα υιοθετήσει στα πρότυπα της Formula 1 την υβριδική τεχνολογία.

Πάντως η εικόνα από το cockpit του αυτοκινήτου μόνο με μονοθέσιο της Formula 1 θα μπορούσε να συγκριθεί, παρά το γεγονός ότι προσφέρει δύο θέσεις και μάλιστα για δύο… κανονικού μεγέθους ενήλικες.

Το αρχικό πλάνο της Aston Martin προβλέπει την παραγωγή 150 αντιτύπων για χρήση σε δημόσιους δρόμου και 25 εκδόσεων για αγωνιστική χρήση.

parapolitika.gr