Μπορεί το νέο Hyundai i30 να μην έχει αποκτήσει ακόμα μια έκδοση υψηλών επιδόσεων, ωστόσο, τα σχέδια της κορεατικής φίρμας για τη δημιουργία μιας νέας οικογένειας μοντέλων που πέρα από το διακριτικό “N” θα διαθέτουν και έναν δυναμικότερο προσανατολισμό.

Εξαίρεση δεν θα αποτελέσει και το «μικρό» i20, με το οποίο άλλωστε η Hyundai συμμετέχει στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι, διεκδικώντας με αξιώσεις τον φετινό τίτλο.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, λοιπόν, το Hyundai i20 πρόκειται να εξοπλιστεί με έναν υπερτροφοδοτούμενο κινητήρα βενζίνης χωρητικότητας 1,6 λίτρων, η απόδοση του οποίου αναμένεται να προσεγγίζει τους 200 ίππους.

Αν οι πληροφορίες επιβεβαιωθούν, το Hyundai i20 θα τεθεί αντιμέτωπο όπως με το πολυαναμενόμενο Toyota Yaris GRMN όπως άλλωστε και το Peugeot 208 GTI, ενώ λίαν συντόμως πρόκειται να επιστρέψει στην ευρύτερη κατηγορία των hothatch και το νέο Ford Fiesta ST.

Μένοντας στην Hyundai ωστόσο, πέρα από το i30 και το i20, την οικογένεια των μοντέλων υψηλών επιδόσεων φημολογείται ότι θα συμπληρώσει το ούτως ή άλλως οδηγοκεντρικό Veloster.