Πριν περίπου δύο χρόνια τέτοια εποχή, η Volvo είχε προχωρήσει στην εξαγορά της Polestar αποκτώντας το 100% του σουηδικού βελτιωτικού οίκου και πλέον, σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση των Σουηδών ο «πολικός αστέρας» θα αποκτήσει νέα υπόσταση, ως αυτόνομη πια παγκόσμια φίρμα, η οποία θα δραστηριοποιηθεί στην κατασκευή ηλεκτροκίνητων αυτοκινήτων επιδόσεων.

«Η Polestar θα αποτελέσει έναν αξιόπιστο όσο και δυνατό παίκτη στην αναπτυσσόμενη κατηγορία των ηλεκτροκίνητων αυτοκινήτων υψηλών επιδόσεων. Με την Polestar θα έχουμε τη δυνατότητα να προσφέρουμε ηλεκτρικά αυτοκίνητα στους πιο προοδευτικούς και ταυτόχρονα πιο απαιτητικούς οδηγούς, ανεξαρτήτως κατηγορίας», αναφέρει χαρακτηριστικά στη σχετική ανακοίνωση ο επικεφαλής της Volvo, Hakan Samuelsson.

Ενδεικτικό της σημασίας που δίνει η Volvo στο νέο σχέδιο της για την Polestar είναι η επιλογή του ανθρώπου που θα ηγηθεί του νέου εγχειρήματος το οποίο, όπως ανακοινώθηκε, θα αναλάβει να υλοποιήσει ο Thomas Ingenlath, μέχρι πρότινος επικεφαλής σχεδιασμού στην σουηδική φίρμα και εκείνος που πιστώνεται από την Volvo την αναγέννηση της φίρμας με την σχεδίαση της νέας σειράς 90.

«Η επιλογή του Τhomas για την ηγεσία της Polestar αποτελεί απτή απόδειξη της δέσμευσής μας για την εγκαθίδρυση μιας αυθεντικά διαφορετικής αυτόνομης φίρμας στο portfolio του ομίλου», ανέφερε χαρακτηριστικά ο επικεφαλής της Volvo, Hakan Samuelsson.

Ο T. Ingenlanth από την πλευρά του δήλωσε ενθουσιασμένος για «την προοπτική εγκαθίδρυσης μιας νέας συναρπαστικής φίρμας και την εξέλιξη ενός προϊοντικού portfolio με ιδιαίτερα χαρακτηριστικά όπου θα κυριαρχεί το πάθος της Polestar» επισημαίνοντας ότι το νέο κεφάλαιο στην ιστορία της Polestar είναι μόνο η αρχή».

Σε πρακτικό επίπεδο ο νέος προσανατολισμός της Polestar συνεπάγεται μεν την στενή συνεργασία μεταξύ των μηχανικών της Volvo και της Polestar και πλήρη πρόσβαση της δεύτερης στο οπλοστάσιο τεχνολογίας και στους πόρους της πρώτης. Σημαίνει επίσης ότι τα διακριτικά της Polestar θα συνυπάρχουν με αυτά της Volvo στα προϊόντα των Σουηδών αποκτώντας μια νέα υπόσταση. Σε κάθε περίπτωση περισσότερα για τη νέα κατεύθυνση θα ανακοινωθούν το φθινόπωρο.

πηγη: parapolitika.gr