Αναταράξεις αντιμετωπίζει η αμερικανική αυτοκινητοβιομηχανία Ford Motor με αποτέλεσμα να ετοιμάζει την αντικατάσταση του δ/νοντος συμβούλου της, Mark Fields.

Σύμφωνα με πηγές κοντά στην εταιρεία, τα ηνία πρόκειται να αναλάβει ο Jim Hackett, νυν επικεφαλής της θυγατρικής της Ford που ασχολείται με τα οχήματα αυτόνομης οδήγησης. Ανακοινώσεις αναμένονται σήμερα.

Κατά τη διάρκεια της τριετούς θητείας του Fields' – μια περίοδο που η μετοχή της Ford υποχώρησε κατά 40% - αντιμετώπισε τα πυρά των επενδυτών, αλλά και του ΔΣ της εταιρείας για την αποτυχία του να επεκτείνει τις βασικές δραστηριότητες της Ford, αλλά και να αναπτύξει την υψηλή τεχνολογία των αυτοκινήτων του μέλλοντος.

Παράλληλα, πριν από μόλις δύο εβδομάδες, ο Fields δέχθηκε δριμεία κριτική κατά τη συνάντηση των μετόχων, για τα απογοητευτικά αποτελέσματα.

Μόλις την περασμένη εβδομάδα ο 56χρονος απερχόμενος CEO, όως αναφέρει το newmoney.gr, είχε ανακοινώσει ότι σκοπεύει να περιορίσει το λειτουργικό κόστος, περικόπτοντας 1.400 θέσεις εργασίας. Ωστόσο δεν στάθηκε δυνατό να ανακόψει τη βουτιά της μετοχής, ούτε να επεκτείνει τη γραμμή παραγωγής φορτηγών και οχημάτων κοινής ωφέλειας της Ford, επενδύοντας παράλληλα στα ηλεκτροκίνητα αυτοκίνητα και στα οχήματα αυτόνομης οδήγησης.