Η BMW αναμένεται να επεκτείνει τη διακοπή παραγωγής στη Γερμανία, και στην Κίνα και τη Νότια Αφρική σήμερα, καθώς η εταιρεία αντιμετωπίζει έλλειψη εξαρτημάτων.

Η παραγωγή στα εργοστάσια της Shenyang και Rosslyn αναμένεται να σταματήσει για μια ημέρα, ενώ το εργοστάσιο στη Λειψία της Γερμανίας, αναμένεται να κλείσει μερικώς, δήλωσε εκπρόσωπος της εταιρείας.

Το εργοστάσιο στη Λειψία είναι κλειστό από την Παρασκευή, και άλλη μία εγκατάσταση στο Μόναχο επηρεάστηκε την προηγούμενη εβδομάδα καθώς μια ιταλική εταιρεία προμήθειας εξαρτημάτων (δεν κατονομάζεται), δεν ήταν σε θέση να πραγματοποιήσει τις απαιτούμενες παραδόσεις, ανέφερε νωρίτερα το περιοδικό Focus.

Η κερδοφορία της BMW υποχώρησε στο α΄ τρίμηνο καθώς μια γηρασμένη γραμμή παραγωγή οδήγησε την εταιρεία να προσφέρει κίνητρα για να ενισχύσει τις πωλήσεις.

"Δεν μπορούμε να πούμε σε αυτό το σημείο πότε θα τελειώσουν οι διακοπές στην παραγωγή", τόνισε ο εκπρόσωπος της εταιρείας, προσθέτοντας ότι η BMW θα αποφασίσει για περαιτέρω διακοπές της παραγωγής εάν απαιτηθεί.

πηγή: capital.gr