Μετά τη «νέα Θάτσερ», όπως χαρακτηρίζει ο βρετανικός Τύπος την Theresa May, πρώην υπουργό Εσωτερικών η οποία ανέλαβε νέα Πρωθυπουργός της Αγγλίας, με το τελεσίδικο «Το Brexit είναι Brexit!»,  το υπερδύναμο γυναικείο μυαλό επιστρέφει και στα χωράφια των πολυτελών επενδύσεων.

Πριν από μόλις λίγα εικοσιτετράωρα, ανακοινώθηκε η αλλαγή στην προεδρία του του οίκου Sotheby’s μόνο που ο διάδοχος του Henry Wyndham είναι γένους θηλυκού.

Πρόκειται για την Helena Newman η οποία θα είναι η νέα πρόεδρος του οίκου Sotheby’s σε όλη την Ευρώπη και ο νέος της ρόλος θα συνδυαστεί και με την τρέχουσα θέση της ως επικεφαλής του Τμήματος Ιμπρεσιονιστών και Μοντέρνας τέχνης.

 

Το «βαρύ» βιογραφικό

Η ίδια εργαζόταν στον οίκο από το 1988 και έχει χτίσει μια τεράστια εμπειρία πάνω στις ανάγκες των αγοραπωλησιών αλλά και της πελατείας ενός διεθνούς οίκου δημοπρασιών μεγέθους Sotheby’s. Η συμβολή της στο Τμήμα Ιμπρεσιονιστών και Μοντέρνας Τέχνης ήταν καταλυτική εφόσον οδήγησε το τμήμα σε leader της κατηγορίας επιτυγχάνοντας τις καλύτερες πωλήσεις και τον υψηλότερο τζίρο.

Διαθέτει πείρα και ματιά όσον αφορά στο κομμάτι της διεξαγωγής των δημοπρασιών καθώς υπήρξε auctioneer στα κυριότερα sales των sotheby’s στο Λονδίνο, όπως είναι το Impressionist & Modern Art Sale.

Μάλιστα, ήταν η πρώτη γυναίκα που αναλάμβανε τέτοια θέση από το 1990, για αυτό και πολλοί την χαρακτήρισαν, ενόψει των πολιτικών εξελίξεων στο Ηνωμένο Βασίλειο, ως νέα «Θάτσερ» του οίκου Sotheby’s.

 

Τα νέα καθήκοντα

Η Newman μαζί με τους συνεργάτες της Oliver Barker, Mario Tavella και Phillip Württemberg θα αναλάβει να οδηγήσει και να αναπτύξει τις πελατειακές σχέσεις του οίκου Sotheby’s καθώς και την επιχειρηματικότητά του σε όλη την Ευρώπη. Οσον αφορά το Τμήμα Ιμπρεσιονιστών και Μοντέρνας Τέχνης θα συνεργάζεται με τον Simon Shaw, από το παράρτημα της Νέας Υόρκης.

Ο Maarten ten Holder, Managing Director των Sotheby’s στην Ευρώπη καλωσόρισε με ενθουσιασμό την Newman στον πιο απαιτητικό ρόλο της καριέρας της, υπογραμμίζοντας την εμπειρία της στην στρατηγική των πωλήσεων.

«Είμαι κατενθουσιασμένος που βλέπω την Helena να αναλαμβάνει τη θέση στο τιμόνι του Ευρωπαϊκού μας οργανισμού. Με το νέο της ρόλο ως πρόεδρος, όχι μόνο θα φέρει την εμπειρία των 28 επιτυχημένων ετών μαζί της, αλλά και ένα απαράμιλλο βάθος της τεχνογνωσίας και των επαφών στον κλάδο του Ιμπρεσιονισμού και της Μοντέρνας Τέχνης όπου υπήρξε ο άνθρωπος κλειδί για τις ιστορικές πωλήσεις μας και την ηγετική μας θέση στην αγορά».