Ιδιαίτερα ικανοποιητικά ήταν τα νούμερα κατέγραψαν οι πωλήσεις από την ArtCologne, μία από τις πιο σημαντικές art fairs διεθνώς όπου κάθε χρόνο παρουσιάζονται τα καλύτερα έργα της μοντέρνας και σύγχρονης τέχνης.

Πραγματοποίηθηκε από τις 14 έως τις 17 Απριλίου 2016, και έλαβαν συμμετοχή πάνω από 200 γκαλερί, με τον αριθμό προσέλευσης να αγγίζει τις εξήντα χιλιάδες. Μία από τις πιο σημαντικές πωλήσεις ήταν εκείνη του έργου  «Moonscape» του Roy Lichtenstein, χρονολογίας 1965. Το αγόρασε συλλέκτης από την γκαλερί Klaus Benden έναντι 35.000 ευρώ.

Στις υψηλές τιμές συγκαταλέγεται και η πώληση του «Radical Feminist Ship». Ενα έργο τεράστιων διαστάσεων της Andrea Bowers που εκπροσωπήθηκε από την γκαλερί Capitain Petzel στη Νέα Υόρκη και το Βερολίνο. Πουλήθηκε προς 85.000 δολάρια.

Σε ακόμη πιο υψηλά επίπεδα, η γκαλερί Remert und Barth πούλησε μία ακουαρέλα του Paul Klee με τίτιλο «Die Idee des Hahns», χρονολογίας 1918. Αγοράστηκε προς 270.000 ευρώ.

Ενα έργο του David Shnell πουλήθηκε προς 140.000 ευρώ μέσω της γκαλερί Eigen+Art, ενώ προς 220.000 ευρώ πουλήθηκε το έργο «Head» του Alexei von Jawlensky (γκαλερί Thomas).

Η κορυφαία αγορά στη φετινή Art Cologne ήταν από την Galerie von Vertes στη Ζυρίχη που κατάφερε να πουλήσει έργο του Miró σε τιμή που ξεπέρασε το 1 εκατ.ευρώ.