Με μικτά πρόσημα κινούνται τα αμερικανικά futures, γεγονός που αν επαληθεύσει κάποια ήπια κίνηση ή και υποχώρηση των δεικτών θα στερήσει τις 19.000 μονάδες από τον Dow Jones, ο οποίος σπάει το ένα ρεκόρ μετά το άλλο τις τελευταίες μέρες. Στο μεταξύ η άνοδος του δολαρίου επηρεάζει αρνητικά τις εξαγωγικές εταιρείες της χώρας.

Ειδικότερα, τα futures του βιομηχανικού Dow Jones υποχωρούν κατά 0,03% στις 18.867 μονάδες, αυτά του S&P κινούνται σταθεροποιητικά στις 2.184,25 μονάδες, ενώ τα futures του τεχνολογικού Nasdaq καταγράφουν πτώση της τάξης του 0,02% στις 4.827,5 μονάδες.

Το δολάριο κινείται στα υψηλότερα επίπεδα από το 2003 έναντι του καλαθιού των βασικότερων νομισμάτων, με τη νίκη του Donald Trump στις εκλογές των ΗΠΑ να οδηγούν το αμερικανικό νόμισμα στο καλύτερο δεκαπενθήμερό του έναντι του γεν σε σχεδόν 30 χρόνια.

Παράλληλα, και η ομιλία της επικεφαλής της Federal Reserve Janet Yellen λειτουργεί υποστηρικτικά για το δολάριο, η οποία έδωσε  ένα ισχυρό σήμα ότι τα επιτόκια των ΗΠΑ θα αυξηθούν τον επόμενο μήνα, σύμφωνα και με τις προσδοκίες της αγοράς. Συγκεκριμένα, το αμερικανικό νόμισμα ενισχύεται 0,8% έναντι του γεν χτυπώντας το υψηλότερο επίπεδο του τελευταίου εξαμήνου και το  εξάμηνη 110,925, ενώ έχει εκτοξευθεί κατά περίπου 7,5% τις τελευταίες δύο εβδομάδες έναντι του ιαπωνικού νομίσματος.

Καθότι πτωχή σε μακροοικονομικές ανακοινώσεις η σημερινή ημέρα, η προσοχή των επενδυτών στρέφεται σε μια σειρά δηλώσεων και ομιλιών αξιωματούχων της Fed. Συγκεκριμένα, αργότερα οι επικεφαλής των Kansas City Fed (Esther George) και Dallas Fed (Rob Kaplan) θα παραχωρήσουν κοινή συνέντευξη στο Χιούστον, ενώ σε δηλώσεις θα προχωρήσει και ο πρόεδρος της Fed Νέας Υόρκης, Bill Dudley. Στην λίστα των ομιλιών έρχονται να προστεθούν και αυτές των Charles Evans και Jerome Powell.