Πτώση 5,4% κατέγραψαν οι τιμές των κατοικιών στην Ελλάδα κατά το πρώτο τρίμηνο του έτους, σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2015, δείχνει τελευταία έκθεση της Knight Frank.

Και ενώ η επίδοση αυτή φέρνει την ελληνική αγορά κατοικιών στην 53η θέση ανάμεσα σε 55 χώρες του κόσμου (μόνο η Ταϊβάν και η Ουκρανία τα πήγαν χειρότερα), εντούτοις η εκτίμηση της διεθνούς εταιρείας συμβούλων ακινήτων είναι ότι η βαθύτερη τάση της ελληνικής αγοράς γύρισε στο πρώτο τρίμηνο από αρνητική σε θετική.

Τα στοιχεία της Knight Frank δείχνουν ότι οι τιμές των κατοικιών στην Ελλάδα μειώθηκαν το τελευταίο εξάμηνο κατά 1,3%, ενώ στο τελευταίο τρίμηνο η πτώση περιορίστηκε μόλις στο 0,3%.


Μετά από αυτά, οι αναλυτές του μεσιτικού γραφείου εκτιμούν ότι η τάση της αγοράς είναι ανοδική, ενώ στην αντίστοιχη έκθεση που είχαν εκδώσει το Μάρτιο, με τα στοιχεία για το δ΄ τρίμηνο του 2015, έκαναν λόγο για καθοδική τάση.

Πάντως, σύμφωνα με τα τελευταία διαθέσιμα στοιχεία που έχει καταγράψει η Fitch (τον Ιανουάριο), οι τιμές των κατοικιών στην Ελλάδα έχουν σημειώσει πτώση 42,4% από τα υψηλά της αγοράς, δηλαδή από το τέταρτο τρίμηνο του 2008.