Τη στιγμή που η προσοχή της Wall Street είναι στραμμένη στο bitcoin, ένας αντίπαλος απειλεί όλο και περισσότερο να κατακτήσει την κορυφή μεταξύ των κρυπτονομισμάτων.

Η κεφαλαιοποίηση αγοράς του ethereum πλησιάζει εκείνη του bitcoin, όπως φαίνεται από το παρακάτω διάγραμμα του CoinMarketCap. 

Από τις 18 Ιουνίου, το bitcoin (πορτοκαλί στο διάγραμμα) αντιστοιχούσε στο 38% της συνολικής κεφαλαιοποίησης αγοράς όλων των κρυπτονομισμάτων, σημειώνοντας τεράστια βουτιά από το 87% της 25ης Φεβρουαρίου.

Γι’ αυτό ευθύνεται η «έκρηξη» του ethereum (με μοβ στο διάγραμμα), το οποίο εκείνη την ημέρα ενισχύθηκε στο 32% της συνολικής κεφαλαιοποίησης αγοράς, από μόλις 5% το Φεβρουάριο.

Το bitcoin έχει από τότε κερδίσει κάποιο έδαφος και αντιστοιχεί στο 44% της κεφαλαιοποίησης αγοράς από τα μέσα Ιουλίου, έναντι 24% για το ethereum.

Αν η κεφαλαιοποίηση αγοράς του ethereum ξεπεράσει εκείνη του μεγαλύτερου αντιπάλου του, τότε θα έχει συμβεί το «flippening», σύμφωνα με ανάρτηση του blog «Flippening Watch» -πρόκειται για έναν όρο που χρησιμοποιείται από πολλούς που αναφέρονται σε αυτή τη συγκεκριμένη μεταβολή.

Η κεφαλαιοποίηση αγοράς του bitcoin διαμορφώνεται αυτή τη στιγμή περίπου στα 42 δισ. δολάρια και η τιμή του είναι λίγο κάτω των 2.600 δολαρίων, σύμφωνα με στοιχεία των CoinDesk και CoinMarketCap. Η κεφαλαιοποίηση αγοράς του ethereum ήταν πρόσφατα στα 22 δισ. και η τιμή του στα 240 δολάρια.

Το MarketWatch επισημαίνει ότι, βάσει κάποιων μετρήσεων, το ethereum έχει ήδη ξεπεράσει το bitcoin: έχει σχεδόν πέντε φορές μεγαλύτερη κινητικότητα δικτύου από το bitcoin, πράγμα που σημαίνει ότι περισσότερος κόσμος χρησιμοποιεί τον υπολογιστή του για να στηρίξει το νόμισμα, σύμφωνα με στοιχεία του Motherboard. Επιπλέον, το ethereum μετρά περισσότερες ημερήσιες συναλλαγές, δείχνουν τα στοιχεία.

Πάντως, κάποιοι traders παραμένουν επιφυλακτικοί για το ethereum, ενώ, καθώς οι τιμές των κρυπτονομισμάτων αυξάνονται και τραβούν την προσοχή της Wall Street, δεν είναι λίγοι και οι απαισιόδοξοι για το bitcoin.

Τεχνικός αναλυτής της Goldman Sachs εξέδωσε απαισιόδοξη πρόβλεψη για το bitcoin τον Ιούνιο, ενώ αναλυτές της Morgan Stanley έχουν προβλέψει πως τα κρυπτονομίσματα δεν θα έχουν και τόσο μεγάλο ράλι, εκτός κι αν λάβουν «κυβερνητική αποδοχή», περιλαμβανομένης και της επακόλουθης ρύθμισης.

πηγη: euro2day.gr