Ο χρυσός αγγίζει τα υψηλά ενός μηνός, με τους επενδυτές να στρέφονται προς τα ασφαλή επενδυτικά καταφύγια καθώς οι γεωπολιτικές εντάσεις μειώνουν την όρεξή τους για ρίσκο.

Η τιμή spot χρυσού ενισχύεται 0,1% στα 1267,30 δολάρια η ουγγιά, ενώ νωρίτερα βρέθηκε στο ισχυρότερο επίπεδο από την 1η Μαΐου και τα 1270,47 δολάρια. Στις ΗΠΑ, τα συμβόλαια χρυσού υποχωρούν κατά 0,1% στα 1266,90 δολάρια η ουγγιά.

Όπως σημειώνουν οι αναλυτές, οι κίνδυνοι γύρω από τις εκλογές στη Βρετανία την επόμενη εβδομάδα, η προοπτική πρόωρων εκλογών στην Ιταλία αλλά και οι ανησυχίες γύρω από το ελληνικό ζήτημα, στηρίζουν την στροφή προς τον χρυσό.

Το προβάδισμα της βρετανίδας πρωθυπουργού Theresa May, οπως αναφέρει το capital.gr, έναντι του Εργατικού Κόμματος μειώθηκε στις 6 ποσοστιαίες μονάδες σε νέα δημοσκόπηση.

Στην Ιταλία, ο πρώην πρωθυπουργός Matteo Renzi πρότεινε την Κυριακή οι επόμενες εκλογές της χώρας να πραγματοποιηθούν την ίδια περίοδο με τις γερμανικές, την στιγμή που έχουν ήδη αυξηθεί οι ανησυχίες για πρόωρες εκλογές το φθινόπωρο στη χώρα.

Μεταξύ των άλλων πολύτιμων μετάλλων, το ασήμι αγγίζει το υψηλότερο επίπεδο από τις 27 Απριλίου και διαμορφώνεται στα 17,47 δολάρια η ουγγιά. Το παλλάδιο υποχωρεί κατά 0,2% στα 795,25 δολάρια η ουγγιά, ενώ την Δευτέρα ξεπέρασε τα 800 δολάρια. Η πλατίνα υποχωρεί 0,7% στα 946 δολάρια η ουγγιά.