Ο χρυσός αγγίζει το υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων επτά εβδομάδων καθώς οι ασιατικές χρηματιστηριακές αγορές και το δολάριο εξασθενούν εν όψει των βρετανικών εθνικών εκλογών και της συνεδρίασης της ΕΚΤ αργότερα αυτή την εβδομάδα, καθώς και λόγω των εντάσεων στη Μέση Ανατολή με επίκεντρο το Κατάρ.

Ο James Comey, πρώην επικεφαλής του FBI ο οποίος απολύθηκε από τον πρόεδρο Donald Trump το Μάιο, ενώ είχε αναλάβει μία έρευνα για υποτιθέμενη ρωσική εμπλοκή στις εκλογές του περασμένου έτους στις ΗΠΑ, αναμένεται σήμερα να παρουσιαστεί στην επιτροπή της Γερουσίας για πρώτη φορά.

Όλες αυτές οι εξελίξεις ενισχύουν την ελκυστικότητα του χρυσού ο οποίος θεωρείται ένα ασφαλές επενδυτικό καταφύγιο σε περιόδους πολιτικής και χρηματοοικονομικής αβεβαιότητας.

Η τιμή spot του χρυσού σημειώνει άνοδο κατά 0,8% στα 1289,20 δολάρια η ουγγιά, ενώ νωρίτερα άγγιξε τα 1289,67 δολάρια, το υψηλότερο επίπεδο από τις 19 Απριλίου.

Τα futures του χρυσού στις ΗΠΑ σκαρφαλώνουν κατά 0,7% στα 1291,8 η ουγγιά.

Μεταξύ των υπόλοιπων πολύτιμων μετάλλων, το παλλάδιο διαμορφώνεται στο υψηλότερο επίπεδο από τις 11 Σεπτεμβρίου του 2014 και τα 850 δολάρια η ουγγιά, το ασήμι αγγίζει τα υψηλότερα επίπεδα από τις 25 Απριλίου και τα 17,682 δολάρια η ουγγιά, ενώ η πλατίνα ενισχύεται 0,8% στα 958,05 δολάρια η ουγγιά.

ΠΗΓΗ: iForex