Οι τιμές του χρυσού ενισχύονται για τέταρτη μέρα, καθώς το δολάριο χάνει έδαφος λόγω των ενδείξεων βραδύτερης οικονομικής δραστηριότητας στις ΗΠΑ, οι οποίες υπονόμευσαν τις προσδοκίες μιας επιθετικής αύξησης των επιτοκίων από την Fed.

Η Fed της Νέας Υόρκης δήλωσε τη Δευτέρα ότι ο δείκτης Empire State Manufacturing Activity, που αφορά την επιχειρηματική δραστηριότητα, μειώθηκε απροσδόκητα τον Μάιο, βουτώντας σε αρνητικό έδαφος για πρώτη φορά από τον Οκτώβριο.

Τα ασθενέστερα από τα αναμενόμενα στοιχεία θα μπορούσαν να υποδηλώνουν την ενδεχόμενη επιδείνωση του κατασκευαστικού κλάδου των ΗΠΑ.

Η τιμή spot του χρυσού ενισχύεται κατά 0,4% στα 1234,81 δολάρια, ενώ τη Δευτέρα άγγιξε τα 1237,26 δολάρια, το υψηλότερο επίπεδο από τις 4 Μαΐου. Τα συμβόλαια χρυσού στις ΗΠΑ σημειώνουν άνοδο 0,4% φθάνοντας στα 1234,90 δολ. η ουγγιά.

Η risk-off διάθεση των επενδυτών λόγω της δοκιμασίας πυραύλων της Βόρειας Κορέα, η μαζική επίθεση στον κυβερνοχώρο και οι αντιπαραθέσεις γύρω από τον Ντόναλντ Τράμπ, θα μπορούσαν να αυξήσουν τις τιμές του χρυσού τις επόμενες δύο εβδομάδες, σύμφωνα με τους αναλυτές.

Η Paulson & Co διατήρησε σταθερή την θέση της στο μεγαλύτερο ΕTF χρυσού στον κόσμο, ενώ το Soros Fund Management παρέμεινε εκτός του πολύτιμου μετάλλου κατά το πρώτο τρίμηνο του 2017, όταν οι τιμές χρυσού αυξήθηκαν υψηλά 3,5 μηνών, σύμφωνα με τα στοιχεία που δόθηκαν χθες στη δημοσιότητα.

Στα υπόλοιπα πολύτιμα μέταλλα, το ασήμι αυξάνεται κατά 0,7% στα 16,71 δολ. η ουγγιά, η πλατίνα κινείται κοντά στα υψηλά δύο εβδομάδων με άνοδο 0,7% στα 934,25 δολ. η ουγγιά, ενώ το παλλάδιο ενισχύεται 0,6% στα 801 δολ. η ουγγιά.

ΠΗΓΗ: iForex