Οι εισροές στις μετοχές των αναδυόμενων αγορών συνεχίστηκαν για έκτο συνεχόμενο μήνα με τις παγκόσμιες μετοχές να προσελκύουν άλλα 10 δισεκατομμύρια δολάρια την τελευταία εβδομάδα, σύμφωνα με τα στοιχεία της Bank of America Merrill Lynch η οποία προειδοποιεί ότι το ράλι είναι έτοιμο να βάλει στοπ.

Όπως σημειώνει η αμερικάνικη τράπεζα, ο δείκτης "Bull & Bear" που μετρά την "θερμοκρασία" στις αγορές, πλησιάζει στην κόκκινη ζώνη και ότι οι τιμές των assets αναμένεται να κορυφωθούν του επόμενους μήνες όπου και το ράλι θα σταματήσει..

Αλλά προς το παρόν είχαμε άλλη μία εβδομάδα risk-on: 9,9 δισεκατομμύρια δολάρια κατευθύνθηκαν σε μετοχές, 6,6 δισεκατομμύρια δολάρια σε ομόλογα, ενώ 0,6 δισεκατομμύρια δολάρια αποσύρθηκαν από το χρυσό, όπως τονίζει η BofA σε note προς τους πελάτες της. Οι εισροές στα ομόλογα των αναδυόμενων αγορών συνεχίζονται για 26η εβδομάδα και στις μετοχές της περιοχής για 19η.
 
Και ενώ οι μετοχές του Ηνωμένου Βασιλείου είδαν την έκτη εβδομάδα εκροών, οι ευρωπαϊκές μετοχές είδαν εισροές στις 17 από τις τελευταίες 18 εβδομάδες και τα ιαπωνικά χρηματιστήρια στις 6 από τις τελευταίες 7 εβδομάδες.

"Εκτιμούμε ότι η κορυφή των αγορών θα εντοπιστεί ρο φθινόπωρο", σημειώνει η BofA, προσθέτοντας ότι οι τοποθετήσεις έχουν γίνει "πιο συνεπείς"  με αυτό το σενάριο. Ο δείκτης "Bull & Bear" βρίσκεται το 7,6 πλησιάζοντας το σήμα "sell", του 8.

Την... σκανδάλη θα αποτελέσουν οι περαιτέρω έντονες εισροές στα ομόλογα υψηλών αποδόσεων στις αναδυόμενες αγορές και τα ενεργά μετοχικά funds αλλά και η πτώση των θέσεων ρευστότητας των ιδιωτών πελατών σε χαμηλά επίπεδα ρεκόρ.

Μια "ρωγμή στις αγορές" τον Αύγουστο θα απαιτούσε μία περαιτέρω πτώση του δείκτη δολαρίου στις 90 μονάδες – σήμερα είναι στις 93,7 μονάδες - συμπίπτοντας με την αδυναμία στην αγορά εργασίας και των καταναλωτών στις ΗΠΑ και με μια πιο επίπεδη καμπύλη αποδόσεων.

Τέλος, η BofA επισημαίνει πως υπάρχει ένα "contrarian" σήμα για τοποθετήσεις στο πετρέλαιο και στην ενέργεια αφού σε αυτά τα assets σημειώθηκαν οι μεγαλύτερες εκροές σε 16 εβδομάδες.